Bitcoin Invest

En koll på varför Bitcoin kan visa sig vara årtiondets investering och varför du bör äga minst en Bitcoin.

Nästan hälften av all trafik på nätet utgörs numera av kommers. Fundera på det en stund. Tänk nu sedan på följande.

Bitcoins fungerar inte enbart online utan går utmärkt att använda till daglig handel. Det tar inte lång tid att komma igång med och det är gratis.

Det är därför svårt att sätta något tak för hur värda dessa kan tänkas bli. För att förstå hur enorm potential Bitcoins har, kan man se vad som händer med värdet om Bitcoins skulle utgöra endast av någon enstaka procent av alla transaktioner på några olika marknader. En stor del av det som backar Bitcoins är just denna långsiktiga värdestegring som kan komma att ske över de kommande 20 åren.


1% av all Virtuella varor – Btc ökar i värde till $31 st

Marknaden för virtuella varor beräknas vara värd 16 miljarder dollar 2012  
(112 miljarder kronor)

Diablo 3 Gold for Bitcoin image
Redan idag används Bitcoins till att sälja och köpa tillbehör i spel som Diablo III.

Bitcoin väntas bli en favorit för försäljning av virtuella varor. EBay stoppar denna handel på grund av att den ofta är utsatt för chargeback. Ebay som äger Paypal vilket är ökänt för att missbrukas till chargebacks. Nätet svämmar över av människor som är frustrerade över hur Paypal fryst eller beslagtagit deras tillgångar.

Bitcoin som saknar problemet med chargeback helt, är som skapat för att bli internets främsta alternativet för att handla med virtuella varor. (En chargeback är när en person hävdar att denna inte fått varan eller denna är felaktig och Paypal/Visa eller andra betalningslösningar ofta skickar tillbaka pengarna till köparen. Som då kan ibland kan behålla både varan och få tillbaka pengarna. Ett bra skydd ibland, men ett som ofta missbrukas och kostnaden för detta missbruk hamnar på oss konsumenter.

Det är först efter 180 dagar som en handlare som sålt en vara med kreditkort som VISA/Mastercard, kan vara säker på att pengarna inte kommer att dras tillbaka.
Paypal/VISA/Mastercard har bland annat på grund av detta en överföringsavgift per transaktion som är ca 100.000% högre per transaktion än Bitcoin.

Microhandel

Bitcoins låga avgift möjliggör för första gången på internet, äkta microköp i vilket säljaren direkt får pengarna utan att behöva vänta tills en viss summa uppnås.
Microköp är för övrigt en marknad som enbara den kan bli värd miljarder i framtiden.

Istället för chargeback erbjuder Bitcoin snart en lösning på hela problemet med handel på nätet genom att som första systemet i världen kunna skapa gratis escrow utan inblandning av 3e part.

På forum som OGRR.COM handlas och köps och säljs redan virtuella varor från spel med Bitcoins och på kort tid har flera olika sajter för handel med virtuella varor anamat Bitcoin.

På Ferroh kan spelare redan sälja sitt guld för Bitcoins.

Med ett värde på ca 5-6 dollar är alla nuvarande Bitcoins sammanlagt värda ca 350 miljoner kronor. Får Bitcoins bara 1% av den virtuella marknaden ökar värdet till 1,12 miljarder, en tredubbling.
Men detta är förutsätter att alla 21 miljoner Bitcoins kommer användas till denna handel. Då säkert hälften av alla Bitcoins kommer att vara uppbundna i form av sparkapital och det kommer att ta många år innan alla 21 miljoner Bitcoins är skapade. Får man en mer realistisk kalkyl om man slår ut värdet på hälften, dvs 10 miljoner Bitcoins. Det ger isf ett värde av 31 dollar per Bitcoin.


 

1% av hemskickade pengar – Remitteringar
Btc värda $380 st   

En annan domän som tros kunna bli Bitcoins stora användningsområde är överföringen av pengar från och till de som flyttat till ett annat land. Bitcoin är perfekt för överföring mellan länder då detta kan ske avgiftsfritt och snabbare än med något annat system.

På några sekunder har du skickat Bitcoins pengar rätt ner i en mobiltelefon på andra sidan världen nära på gratis.

Bara mellan USA och Mexico skickar 15 miljoner Amerikaner varje år ca 50 miljarder dollar. Det motsvarar 350 miljarder kronor, som skickas till familjer och släkt i Mexico. Får Bitcoins 1% av dessa överföringar mellan USA och Mexico, ökar totala värdet från dagens ca 350 miljoner till 3,5 miljarder. En tiodubbling av kursen från ca $5 till $50.

Worldbank.org skriver följande om remitteringar.

Penningförsändelser som skickas hem av migranter till utvecklingsländer är tre gånger storleken på offentliga utvecklingsbiståndet och utgör en livlina för de fattiga. Trots det nuvarande globala ekonomiska läget, förväntas denna summa växa och beräknas överstiga 593.000.000.000 dollar år 2014, varav 441.000.000.000 dollar kommer att tillfalla U-länderna.  

 Om Bitcoins används till 1 procent av denna marknad, ökar värdet med tusentals procent till $380 dollar st.
Det räcker med att en promille av denna marknad använder Bitcoins för att få värdet att öka till 38 dollar st.
Det finns gott om incitament att använda Bitcoin för detta eftersom det är det överlägset billigaste alternativet och dessutom snabbt.

Western Union som i dagsläget nästan har monopol ser till att utnyttja sin ställning. Något som denna användare tydligt fick erhålla då avgiften på 700 kr för att utföra en “instant transfer” av ca 10.000 kr från LA till NY, en instant transfer som sedan dessutom visar sig vara inte alls särskilt instant.

“I made a money transfer for $1,400 from Los Angeles to New York and paid and extra $100 for an instant transfer.”

http://www.my3cents.com/showReview.cgi?id=41724

Även NY Times tar upp detta:

“You still have a situation where customers are subjected to these predatory products with no cap on fees or exchange rates,” said Oscar Chacon

New Rules for Money Transgers, but Few Limits


1% av Gambling – Btc ökar till $380

 

Bitcoin poker sajt bild
Infiniti Poker, ytterligare en ny poker site på väg som kommer att acceptera Bitcoins.

 

Världens just nu 7e bästa Pokerspelare Moon Kim
i en Bitcoin T-shirt i senaste World Poker Tour.

Den legala marknaden för gambling beräknas omsätta ca 400 miljarder dollar. Om Bitcoins används till 1% av denna marknad, går värdet upp till $380 st. Gambling marknaden har flera problem. Chargeback, pengatvätt och frysta tillgångar. En av världens lite mer kända pokersite förlorar varje år ca 40-50 miljoner dollar på bankonton som blir frysta. De finns miljoner att tjäna på att använda Bitcoins och trenden är tydlig. Bitcoins uppmärksammas i bransch artiklar som en “perfekt fit”.

Payment expert dubs Bitcoin a perfect fit for online gambling


 

1% av marknaden för porr –  Btc ökar till $50 st 

Totala värdet på porr-industrin uppskattas till ca 50 miljarder dollar. Industrin är alltså inte så stor som man först kan tro. Här kan Bitcoin bli riktigt populärt. Industrin är känd för att vara tidigt ute med ny teknologi och sägs vara ett skäl till att internet blev populärt. Dess privata egenskaper passar denna marknad…Som handen i handsken.

5 reasons you should pay for your porn 

 En Boing för Bitcoins 1 miljon Btc – Btc når $333 st

Image of flying Boing 747-8

Att Bitcoins är lågt värderat idag inser man när man gör följande jämförelse, om Bitcoin fick samma värde som en Boeing 747-8, skulle varje Bitcoin bli värd $15.85. Men eftersom ingen kan äga alla Bitcoins så kan det vara mer intressant att kolla på hur värdet kommer se ut om man istället tänker sig att det en dag kommer att gå att köpa en Boing för 1 miljon Btc.

För detta krävs då att varje Bitcoin är värd minst 333 dollar st.

Vill du köpa en Boing? Här har du priserna.
http://www.boeing.com/commercial/prices/


 

  $600 st – 1% av gold investments

Den privata marknaden för guld som “store of value” uppskattas till US $1,230 Billion.
Om 1% av det som placerades i guld istället börjar placeras i Bitcoins kommer värdet på en Bitcoin öka till $600. En ökning med 10 000%.

En stor del av guldpriset är baserat på spekulation i att man tror att guld är en perfekt valuta och att dollarn är påväg att krasha. Men som vi vet är guld inte designat för att skickas över internet och handel går till att bli så gott som helt elektronisk. I Sverige sker enbart 3% av värdet på all handel i kontanter.

Nu börjar välkända profiler som Detlev Schlitcher författaren till boken Paper Money Collapse och Max Keiser som tidigare förespråkat guld som investering, få upp ögonen för Bitcoin.
The death of banks and the future of money

Även inga mindre än journalister på The Economist uppmärksammar i en ny bok om framtidens pengar Bitcoin.

In Gold We Trust? uses the surge in the price of gold in recent years as a lens to explore the future of money.


Bitcoins växer till Facebooks storlek –  4761 dollar st 

Bild från en av Facebooks serverhallar, där allt som någonsin görs på Facebook lagras.

Om Bitcoin får samma värde som Facebook kommer dessa att värderas till $4761 st.
För inte länge sedan lanserade en av de största online tjänsterna My Wallet möjligheten att skicka Bitcoins till vänner på Facebook.


 

1% av Svarta marknaden – Värde 9520 dollar st

En annan stor handel är den som sker på den svarta marknaden. Svarta marknaden omfattar allt från de pizzor och klippningar som betalas kontant till smuggling av droger och vapen. Denna handel underlättas av kontanter och Bitcoin är det elektroniska systemet som har mest liknande egenskaper. Värdet på denna handel uppskattas till. Tiotusen miljarder dollar. ($10 trillion.)

En nästan ofattbar summa. Om Bitcoin tar bara en promille av värdet på denna marknad kommer dess totala värde att stiga till tio miljarder dollar eller $10.000 st. En ökning med ca tvåhundra gånger.

Om 15 år kanske 1% av denna handel sker med Bitcoins och dessa är då värda $10.000 st. Äger du 100 Bitcoins har du då plötsligt 6 664 000 kr. Detta efter en ynka “investering” på ca ett par hundra dollar idag.


 

Bitcoins och derivat – 1000 trillion dollar

Marknaden för dessa är värd… runt 1000 trillion dollars.
Eller 1000 000 000 000 x 1000 dollar.

En procent av värdet i derivat skulle innebära att varje Bitcoin skulle bli värda hundratusentals dollar och denna värdering behöver inte alls vara osannolikt. När en av de mest kända ekonomiska bubblorna inträffade kunde man köpa ett hus för en tulpanlök. Men denna bubbla var enbart lokaliserad till ett enda land, Holland.

Bitcoin som istället sprids över hela världen och som vi vet finns en begränsad mängd till skillnad från tulpanlökar har därför alla förutsättningar som krävs för att stiga ordentligt i värde.

Det finns wallstreet spekulanter som tror och hoppas att Bitcoin kommer att kunna ta del av handeln med derivat och de kan få rätt. I Kina har privata investerare börjat få upp ögonen för Bitcoin som en hedge och derivat används ofta för att skydda sig från fluktationer i värdet mellan två valutor.

Men också eftersom flera länder idag försöker avskaffa dollarn som världsvaluta och Bitcoin är perfekt för handel över nätet.

Derivat används bland annat enligt Warren Buffet utav företag som Coca Cola för att skydda sig mot fluktationer i valutornas värde och många menar på att även om Bitcoins inte kommer att spridas som en valuta kan de mycket väl fungera som en metavaluta. En valuta som används som förvaring av värde, detta eftersom Bitcoins till skillnad från Dollarn, Euron och Renminbin inte kommer tryckas i oändlig upplaga. (Vilket innebär en garanterad värdeminskning.) Att Bitcoins används som mellan valuta håller redan på att ske i den virtuella handeln.

Nu lär inte dessa enorma värden gå över till Bitcoin på en dag men det finns utrymme för en oberoende valuta som Bitcoin att stiga i värde från dagens fjuttiga värdering och uppåt.

Detta är också en av de egenskaper som ger Bitcoins ett långsiktigt värde bland de som sparar på dessa. På precis samma sätt som bland de som sparar på guld.

Sedan finns alltid möjligheten att Bitcoins tar mer eller mindre av dessa marknader tillsammans 
Låt oss titta på vad som händer om Bitcoins får bara en halv procent av dessa marknader, men för realismens skull anta att Bitcoins inte tar något av derivatmarknaden eller går upp i Facebooks värde.

Virtuell marknad $31
Porr $46
Penningöverföringar till och från invandrare $380
Gambling $380
En Boing för en miljon Bitcoins $333
Guld $600
Svarta marknaden $4760
Värderad som Facebook $4761
Derivat $100.000

Värdet av en Bitcoin landar på 3265$ st. Jämför detta med värdet idag, som plötsligt framstår som fjuttigt.

Det räcker med andra ord att Bitcoins tar bara en tusendel av dessa marknader för att leda till att värdet stiger flera hundra gånger om, till ca $500 de närmsta 10 åren.

Men Bitcoins kan lätt bli värda mer än så. Det finns gott om andra vita marknader såsom internationella löner, mediciner, resor, spel, underhållning, mat, secondhand handel osv som utlämnats.

Nu kan du se att ett värde av $500 inte är så otroligt och inte ens behöver vara en bubbla. Det är ändå en ökning med en faktor av hundra. Den enorma potentialen i värdeökning är också en drivande kraft bakom tillväxten i Bitcoin ekonomin. Det fungerar som en affärsmodell, att investera i Bitcoins och öka deras värde .

Möjligheterna till denna ökning i värde är en av de egenskaper som ger Bitcoins ett långsiktigt värde och backar Bitcoins bland dem som tror på valutan. Den innebär nämligen att de som investerar i Bitcoins inte kommer att sälja av alla sina Bitcoins i första taget.

På samma sätt som bland dem som tror på värdet av guld. Men kommer Bitcoins någonsin att bli stort?


Växla till Bitcoins på över 700.000 ställen i världen

Bitcoins har redan börjat nå ut över världen. Nyligen gick BitInstant ut med att man kan köpa Bitcoins på över 700,000 ställen. Inklusive Walmart & Seven Eleven.

Tillväxten kan ske snabbt, lek med tanken att det idag finns ca 150.000 Bitcoin användare. Om alla dessa får 4 vänner intresserade under ett år, ökas antalet användare till 750.000. Samtidigt bör värdet öka. När nu dessa 600.000 personerna i sin tur under det kommande året får 4 vänner intresserade ökar antalet användare snabbt till 2 450.000. En sådan tillväxt är inte alls omöjlig. The rest is history.

Backa pengar med guld?

Guld har under tusentals år fått sitt värde från just kunskapen att det finns en långsiktig trygghet i att guld alltid är värt något. Det är inte det faktum att det på senare år till liten del används i teknologi som har gett guld dess höga värde. Det är inte heller det faktum att man kan göra smycken av guld. Vackra smycken går att göra av en mängd material. Det är till stor del faktumet att guld är dyrt vilket därmed gör smycket exklusivt.

Hela 80% av det som guld används, går till smycken.

Det finns ett tydligt exempel som visar på att det är just den begränsade mängden av något som skapar värde. Ett vackert material som var väldigt dyrt att få fram, blev snabbt eftertraktat därför att det var vackert som silver men betydligt mer exklusivt. När man sedan upptäckte en metod att få fram detta material enkelt och billigt försvann hela värdet och idag används det knappt längre till smycken. Du kanske har gissat att materialet var aluminium.

Napoleon III entertained guests at a table set with aluminum forks. The King of Siam wore an aluminum watch fob. And, when the Prince Imperial of France was one year old, a minister of state bought him the rarest thing he could find, an aluminum rattle. In 1852, the metal was quoted at $545 a pound; today, it sells for about twenty cents a pound. http://blog.modernmechanix.com/fifty-years-of-aluminum/

 Ett smycke i guld signalerar exklusivitet, enbart på grund av att det är svårt att få fram.
Om detta en dag ändras kommer värdet på guld att krasha.

På samma sätt signalerar Bitcoin för första gången i historien digital exklusivitet och det finns numera de som har skapat vigselringar med adresser till Bitcoins i just därför att dessa finns i en absolut matematisk begränsad mängd.


En positiv spiral

Men det finns andra orsaker till att Bitcoins bör stiga i värde. En majoritet av de som köper Bitcoins  förväntar sig att dessa kommer att stiga ordentligt i värde. Det hela skapar en Positiv spiral som sakta skjuter upp värdet på Bitcoins, då dessa köps av de som väntar sig en uppgång. När värdet stiger, drar sig även de som säljer för att sälja för tidigt. Sjunker värdet för långt, drar sig alltid många för att sälja med förlust.
Detta bidrar till att skapa trygghet och kan innebära en långsiktig ökning av värdet.
Även en “liten” stegring kan snabbt bli en bra investering. Betydligt mer än en ränta på 3-4% ger under ett par år.

Det främsta sättet för de som ser Bitcoins som en investering och investerar miljoner i dessa är faktiskt att se till att värdet stiger genom att själva hjälpa till att stabilisera kursen och på så sätt köpa ut de som inte förstått det långsiktiga värdet, och bidra till en positiv utveckling.

Till skillnad från andra valutor där en värdeminskning kan vara en fördel, fungerar Bitcoin därmed som ett aktie innehav, i vilken en värdeökning är fördelaktig. Utvecklingen drivs även framåt av de som innehar Bitcoins, just nu arbetar hundratals personer värden över med att tillföra värde till ekonomin genom utveckling av tjänster och information samt investeringar i Bitcoin ekonomin.

Detta eftersom de vet att om de lyckas kommer deras Bitcoins att göra dem rika och kanske världens ekonomiska system bättre.

Bitcoins en folk aktie – Över hela världen

Att det dessutom inte krävs en kapital-insats på tiotusentals kronor och ett dyrt aktiesparar konto för att spara några Bitcoins gör att dessa har potential att fungera som en folk aktie men inte bara i Sverige utan; över hela jorden.

En folkaktie som kan spridas över större delen av jorden och dessutom går att använda till att handla, spela eller växla tillbaka till FIAT har en enorm potential att stiga i värde.

Självklart kommer detta inte att vara en rak linje. Men även detta är en positiv effekt. Då detta drar till sig valuta spekulanter som investerar i valutan.

När valutan sjunker i värde ser spekulanter ett köptillfälle, dessa säljer sedan när valutan börjar gå upp för att återigen köpa när denna sjunker i värdePå så sätt stabiliseras valutan över tiden.

Vilket i sin tur bidrar till att fler handlare hoppar på. En annan effekt man kan tänka sig är att en sakta värdestegring kommer att skapa en positiv uppåtgående trend som kan hålla i sig under flera års tid. Dvs om Bitcoin tar en promille av en marknad, så finns det inget som hindrar den från att ta 1% osv och när värdet stiger vill inte någon missa tåget.

Som tack för att du läst såhär långt. Låt mig avslöja en liten hemlighet. Man kommer inte bara att kunna köpa Bitcoins på 700,000 ställen världen över…

Snart halveras mängden nya Bitcoins som skapas

Bitcoin är inte en säker investering, de är fortfarande ett experiment, vilket också är anledningen till det låga värdet. Men just nu kan du äga en enda Bitcoin för bara ca 5-6 dollar och det kan om 10-20 år visa sig vara den bästa investeringen i ditt liv. Det är nu bara några månader kvar till dess att mängden nya mynten som produceras varje dag halveras.

En halvering av produktionstakten sker vart fjärde år och i slutet av 2012 är det första gången i historien som detta inträffar.

Då sjunker peninga inflationen från det idag höga 35% till ca 17%, vilket fortfarande är en kraftig inflation för vilken valuta som helst. (Egentligen mäts dock inflation i köpkraften hos en valuta.)

En sådan hög inflation brukar innebära att en valutas värde pendlar ganska kraftigt, särskilt om den är ny.

Att Bitcoin trots den skyhöga inflationen lyckats hålla ett stabilt värde på ca $5-6 antyder att kursen bör öka när inflationen sjunker. Många andra valutor skulle snabbt tappa sitt värde med en sådan inflation.

Detta faktum kan i sig fördubbla värdet på valutan kring årsskiftet.  Det här året kan vara det sista året som Bitcoins är såpass lågt värderade som idag.  Eftersom de som “bryter” valutan kan behöva fördubbla sitt pris.

En uppdatering är på sin plats.
Bitcoin ligger idag runt $11-13 vilket forfarande är väldigt lågt men förståeligt med tanke på att det är ett experiment och experiment kan gå fel.